Tweede Kamer


Lees hier de brief van Meld Overlast Padelbanen aan de Tweede Kamer over overlast van padelbanen

Meld Overlast Padelbanen heeft op 29 juni 2021 een brief geschreven aan de Tweede Kamer over de overlast die padelbanen in de buurt van woningen geven. Op 3 november zonden wij de Tweede Kamer een reminder.

In de brief legden we uit wat de sport padel is en waarom deze sport voor geluidsoverlast zorgt. Ook hebben wij een aantal - op dat moment - bekende cases omschreven.

We legden ook uit dat veel problemen worden veroorzaakt doordat er padelbanen worden aangelegd op de plek van tennisbanen en men er van uitgaat dat padel vergelijkbaar is met tennis. De uitspraak van de Raad van State, die inmiddels is achterhaald, draagt bij aan die aanname.

De oplossing voor de geluidsoverlast is een landelijk gemeentelijk beleid waarbij padelbanen op voldoende afstand van woningen worden gelegd. Ook moeten de normen van het Activiteitenbesluit worden aangepast zodat daarin meer rekening wordt gehouden met de geluidsoverlast die padelbanen geven.

Omwonenden kunnen de inhoud van deze brief, als zij dat willen, gebruiken om padeloverlast onder de aandacht te brengen bij de politiek, bijvoorbeeld bij hun eigen volksvertegenwoordigers.