Padelbanen in Bewerwijk gesloten na 20.00

De voorzieningenrechter heeft vastgesteld dat door het gebruik van drie nieuwe padelbanenpadelbanen van Tennisvereniging LTC DEM in Beverwijk de geluidsnormen worden overschreden die zijn vastgelegd in het Activiteitenbesluit. De voorzieningenrechter heeft besloten dat de tennisvereniging zich vanaf 1 november moet houden aan die geluidsnormen. Dat betekent dat de padelbanen vanaf dan tot maximaal 20:00 uur gebruikt mogen worden en dat tussen 20:00 uur en 07:00 uur geen padel gespeeld mag worden. Als de geluidsnorm wordt overschreden door padelactiviteiten, moet de vereniging een dwangsom (boete) betalen van € 2.000 per keer met een maximum van € 8.000.

Lees meer »

Aanleg padelbanen stopgezet

Tennisvereniging 't Woud in Nibbixwoud zet de aanleg van padelbanen niet door in verband met de geluidsoverlast. De kans op een omgevingsvergunning is vrijwel nihil, nog daargelaten de overlast die buren zullen ervaren.

Lees meer »

Rechter verbiedt padel

De Brugse burgerlijke rechtbank heeft in kortgeding beslist dat in een Brugse tennisclub ‘s avonds, op zondag en op feestdagen geen padel meer mag worden gespeeld. Op weekdagen mag er enkel nog padel gespeeld worden van 10 uur tot 19 uur. Op zaterdag moet al om 16 uur gestopt worden.

Lees meer »

STAB adviseert rechtbank over overlast padelbanen

STAB, een onafhankelijke professionele stichting die de rechtspraak van deskundig advies voorziet, werd gevraagd om advies in een rechtszaak over geluidsoverlast van padelbanen. Het advies geeft de rechtbank handvatten om een uitspraak te kunnen doen voor deze specifieke situatie.

Lees meer »