Omwonenden LTC Zierikzee tegen aanleg padelbanen

Gepubliceerd op 4 december 2022 om 21:55

Op 29 november 2022 vond in Zierikzee een eerste bewonersavond plaats over de aanleg van padelbanen op het complex van LTC Zierikzee. De omwonenden keren zich unaniem tegen de komst van deze banen.

De vereniging wil drie padelbanen aanleggen op het bestaande tennispark. Dit park ligt in een rustige woonwijk waarbij de eerste banen op 15 meter van de woningen liggen. De drie padelbanen zouden op nog geen 50 meter van deze woningen moeten komen te liggen.

Om de aanleg te rechtvaardigen verwijst de vereniging naar uitspraak van de Raad van State. Deze uitspraak is inmiddels achterhaald door de nieuw opgedane kennis over padel en de vele geluidsoverlastsituaties in Nederland en daarbuiten.

De vereniging slaat geen acht op de richtlijnen van de Nederlandse Stichting voor Geluidshinder. Daarin staat dat een afstand van minimaal 200 meter moet worden gehanteerd en er anders een geluidsonderzoek moet worden uitgevoerd. De vereniging meent dat dit een standpunt is van een anti-padelgroepering en geen toekomstige landelijke richtlijn.

Omwonenden hebben geen vertrouwen in de plannen van de vereniging om de speelduur te beperken en een geluidswand te plaatsten en zo onder de normen van het Activiteitenbesluit te blijven. De vereniging heeft in het verleden geen blijk te hebben gegeven van het kunnen beperken van andere vormen van overlast en overtredingen.

De bij de bijeenkomst aanwezige wethouders hebben zowel de vereniging als de omwonenden gevraagd om standpunten ten aanzien van padel nogmaals in overweging te nemen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.